طراحی و ساخت
گوشی نوكيا n9 یکی از بهترین گوشی هایی نوکیا بوده؛ که زیاد باریک نیست و ساخت استثنایی ندارد؛ اما به محض اینکه به آن نگاه کنید، متوجه خواهید شد که ضخامت این گوشی به نسبت بردار کوچکترش (N8) حدود 0.8 میلیمتر باریک تر شده و به 12.1 میلی متر رسیده است. در حالی که اندازه طول و ارتفاع آن به نسبت اِن8 به میزان 2.1 میلیمتر و 3mm افزایش یافته و در ابعاد کلی 12.1×61.2×116.5 میلیمتر با همان وزن 135 گرمی نسل قبلی تولید شد. طراحی گوشه های این گوشی نیز در معرض تغییرات قرار گرفته و از شکل هشت ضلعی به حالت سادهی مستطیل چهار گوشی درآمده. اگر دوست دارید از گوشی هایی با طراحی مینیمالیستی استفاده کنید باید بگوییم، گوشی موبایل N9 متضمن هدف نهایی شما خواهد بود. همه چیز در این گوشیِ متقارن، منحنیِ ارگانیک و زیباییِ ساده ای دارد.
نوكيا n9 دارای بدنه ای پلاستیک صاف است که با در دست گرفتن گوشی، متوجه استحکام بدنه و ارگونومیک بودن گوشی خواهید شد. پوشش محافظ کورنینگ گوریلا گلاس «Corning Gorilla Glass» بر روی صفحه نمایش قرار گرفته است. بدنه یکپارچه پلی کربنات خودش، رنگی بوده و نیازی به نقاشی و رنگ کردن ندارد. بنابراین شما هیچ مسئله ای راجع به لایه برداری و خراشیدن بدنه گوشی نخواهید داشت. بدنهی این گوشی در برابر ضربه و حرارت محکم به نظر می رسد. در صورت افتادن و خراش عمیق، رنگ قسمت خراش برداشته همانند رنگ بقیه بدنه خواهد بود.

اولین چیزی که با در دست گرفتن گوشی متوجه آن می شوید، عدم وجود دکمه های فیزیکی در جلوی گوشی می باشد. خروجی باریک صدا و حسگر مجاورت (که به سختی دیده می شود)، در قسمت سمت راستِ بالایِ پنل دیده می شود. دوربینِ مکالمه تصویری، به صورت غیر منتظره در سمت راست گوشه پایین نمایشگر، نشسته است. موقعیت دوربین جلو در ابتدا ممکن است برایتان گیج کننده باشد، اما تا حدودی مکالمه های تصویری را بهبود داده. دوربین سلفی به نسبت گوشی N8 از بالای نمایشگر به گوشهی بالایِ سمت چپ منتقل شده است. یک جفت دکمهی تنظیم صدا و یک سوئیچ پاور بر روی لبه سمت راست واقع شده، اما هیچ دکمه ای (دکمه هوم) جهت ناوبری بر روی دستگاه وجود ندارد و به جای آن می توان از حرکات انگشت بر روی صفحه نمایش (swipe) استفاده کرد.

لبه بالای نوکیا اِن9 یکی از لذت بخشترین، بخشِ طراحیِ هوشمندانه گوشی می باشد، که روی آن جک صوتی 3.5mm به راحتی قابل تشخیص است و نیازی به معرفی ندارد. نوکیا شکاف microSIM را در داخل اسلات کشویی و پورت میکرو یو اس بی را زیر کاور همین لبه پنهان کرده است.
هر دو توسط درب پلاستیکی پوشیده شده اند. پوشش پورت microUSB دارای یک برآمدگی کوچک بوده، که با فشار دادن آن درب به راحتی باز می شود. سپس، برای باز کردن محفظه سیم کارت میکرو، با ناخن خود فرورفتگی کوچک روی محفظه را کمی به سمت چپ بلغزانید (یا فقط می توانید آن را به سمت پایین فشار دهید و سپس به سمت چپ بلغزانید). با این عمل سینی سیم کارت بالا می آید و شما به سهولت می توانید آن را بیرون بکشید.خلوت ترین کنارهی این گوشی، لبه سمت چپ می باشد که فاقد هر نوع کلیدی می باشد. لبه پایین گوشی به اسپیکرهای اصلی، اختصاص یافته که از کیفیت مناسبی بهره می برند.

قاب پشت گوشی نوکیا ان 9، دارای لبه هایی همانند جلوی گوشی می باشد، که به تدریج باریک شده. این حالت قاب، کاملا متناسب با شکل دست بوده؛ بنابراین در دست گرفتن گوشی برایتان راحت است. در وسط قاب پشتی، صفحه ای فلزی قرار دارد، که لنز دوربین 8 مگاپیکسل به همراه برچسب "Carl Zeiss Tessar" و لوگوی نوکیا روی آن قرار گرفته.
سنسور دوربین با طراحی غیر معمول از حداکثر رزولوشن 8.7MP برخودار بوده، اما می تواند تصاویر 8 مگاپیکسل با نسبت 4:3 و یا 7.1MP با نسبت 16:9 را عکس برداری کند. معمولا شما در گوشی های دیگر در هنگام تعویض حالت تصویر، بیش تر از 0.9 مگاپیکسل را با عریض تر کردن صفحه نمایش دوربین از دست خواهید داد؛ بنابراین این قابلیت در گوشی N9 ارتقاء خوبی داشته است.
لنز کارل زایس «Carl Zeiss» دارای دریچه دیافراگم f / 2.2 است، که با کمک آن 75 درصد نورِ بیشتر جذب می شود. این امر باعث افزایش عملکرد دوربین در نورِ کم و کاهش نویز خواهد شد.
فلاش دو گانه LED در سمت چپ دوربین، قرار گرفته و با وجود اینکه کوچکتر طراحی شده، اما 20٪ روشنایی بیشتری را به نسبت نسخه قبل وعده داده است. از این فلاش هنگام ضبط ویدئو نور قرمزی از آن می تابد. دوربین و فلاش دوقلو ال ای دی، همانند دوربین N8 از قاب بیرون نیامده و مشکلی در رابطه با قرار گیری روی سطوح به وجود نمی آورد.
سیستم عامل و رابط کاربری
بحث برانگیزترین سیستم عامل احیا نشده! در آغاز نقد و بررسی ما به سیستم عامل MeeGo گوشی نوكيا n9 اشاره کردیم و گفتیم که این سیستم عامل یکی از بخش های مهم این گوشی بوده؛ که حتی در طراحی و تعیین کردن شکل گوشی بی تاثیر نبوده است. این پلت فرمِ متفاوت، در آن زمان توسط نوکیا و شرکت اینتل معرفی شد. n9 تنها مدلیست، که به واسطه چنین سیستم عاملی، بدون هیچ دکمه سخت افزاری در قسمت جلو، با اسوایپ (کشیدن انگشت روی نمایشگر) به راحتی قابل استفاده است.
همه ی ناوبریها بر روی صفحه نمایش لمسی، اتفاق می افتد و تنها دکمهی ولوم و کلید قفل بر روی این گوشی وجود دارد. کنترل حجم صدا روی صفحه نمایش بسیار خوب انجام میشود، ولی ساخت دکمه قفل، بایستی سخت افزاری باشد. شما به کلید قفل تنها جهت قفل کردن گوشی نیاز دارید و برای باز کردن آن نیازی به کلید سخت افزاری نیست، تنها با دو بار ضربه به صفحه نمایش، قفل دستگاه باز می شود. همچنین با کشیدن انگشت در هر جهت روی صفحه نمایشِ قفل شده، به صفحه اصلی دسترسی خواهید داشت. با بالا بردن انگشت روی صفحه ی قفل شده و نگه داری آن به مدت یک ثانیه، چهار میانبر ظاهر می شوند. بدون رفتن به منوی اصلی امکان باز کردن صفحه شماره گیر، پیام ها، مرورگر وب و دوربین برایتان فراهم می شود. آیکون های اطلاع رسانی، در هر دو حالت صفحه نمایش سیور «screen-saver» و صفحه نمایش قفل شده، برایتان مجموعه ای از رویدادهای جدید از قبیل ایمیل، پیام ها و تماس های از دست رفته را نمایش می دهند. هنگامی که از صفحه قفل شده بگذرید با اسوایپ صفحه اصلی می توانید به سه صفحه دیگر رابط کاربری گوشی Nokia N9، دسترسی داشته باشید. طراحی رابط کاربری این گوشی بسیار ساده و دل انگیز بوده و کاربر تجربه صاف و یکپارچه ای هنگام کار با گوشی خواهد داشت.
نوار وضعیت در بالای صفحه نمایش لنگر انداخته؛ که در صورت کلیک بر روی آن، گسترش می یابد و به شما اجازه سوئیچ سریع مشخصات و نوار حجم، داده می شود. در زیر آن کلیدهای میانبر مانند Wi-Fi و بلوتوث وجود دارد، همچنین به صورت خلاصه وار، داده های مربوطه اخیر را دریافت خواهید کرد. اگر شما نرم افزار اسکایپ و یا فیس بوک را راه اندازی کنید، می توانید وضعیت چت خود را در منطقه اطلاع رسانی تغییر دهید. راه اندازی برنامه ها بر روی صفحه نمایش مرکزی صورت می گیرد. تمام برنامه های نصب شده بر روی نوکیا N9 در یک لیست عمودی قابل پیمایش وجود دارد. هیچ پوشه و آیکون های پیش فرض بر اساس تاریخ نصب و راه اندازی وجود ندارد. با این وجود شما فقط می توانید با فشار دادن و نگه داشتن یکی از آن ها، به قسمت ویرایش و تنظیم مجدد وارد شوید. با اسوایپ به سمتِ راست، یک نوار Feed ظاهر می گردد، که قسمت بالای آن به تاریخ و آب و هوا تعلق دارد. زیر Feed تویت، رویدادهای فیس بوک و اخبار، لیست می شوند. شما به راحتی می توانید هر چیزی را که نمی خواهید حذف کنید.
همچنین با اسوایپ به سمت چپ، به قابلیت Task Manager با تصاویر کوچک از برنامه های در حال اجرا دست پیدا می کنید. صفحه نمایش برای نمایش 9 عکس کوچک به طور همزمان (یا چهار عکس، اگر صفحه را زوم کنید) متناسب بوده؛ اما اگر برنامه های بیشتری را اجرا می کنید، خوشبختانه این لیست قابل پیمایش است. با حافظه رم 1 گیگابایت، نوکیا N9 اغلب ریز عکس های بیشتری را برای نمایش چند وظیفه ای صفحه نمایش خواهد داشت.
با فشار دادن و نگه داشتن انگشت دست بر روی صفحه مدیریتِ برنامه، دکمه close در کنار هر تصویر کوچک ظاهر می شوند، بنابراین شما می توانید به هر کدام از برنامه های باز شده خاتمه دهید. همچنین یک دکمه Close All برای بستن همه برنامه به صورت یکجا، وجود دارد. شما باید در هنگام اسکرول کردن محتوای هر برنامه، مراقب باشید. اگر حرکت انگشتتان را از لبه ی صفحه نمایش شروع کنید، به طور تصادفی ممکن است به جای اسکرول، برنامه را مینیمایز کنید. استفاده از حرکات درستِ انگشت، سرعت کار با گوشی را بالا می برد. این یک منطق ساده است: دقیقا شبیه هر صفحه نمایش لمسی دیگر، درحالی که لیست پیمایش کار می کند، اسوایپ ناوبری را باید از لبه صفحه نمایش شروع کرد.
یکی دیگر از ویژگی های جالب پلت فرم MeeGo، در شکل یک برنامه از پیش نصب شده می آید. برنامه جستجو به خوبی کار می کند و توسط آن به راحتی می توانید به کل محتویات گوشیتان از قبیل: اطلاعات تماس، فایل های چند رسانه ای، اسناد و غیره دسترسی داشته باشید. شما همچنین می توانید جستجوی خود را در مرورگر گوگل، انجام دهید. اگر هر یک از این ویژگی ها پیچیده به نظر می رسند، یک برنامه راهنمای کاربر وجود دارد که شما را از تمام ویژگی های رابط کاربری مطلع می کند. در آخر شایان ذکر است که سیستم عامل میگو در نوكيا n9 از عملکرد صاف و نرمی برخودار بوده و با داشتن ویژگی های نادر یک پلت فرم متفاوت است.
ویژگی های دوربین و فیلم برداری
آیا دوربین 8 مگاپیکسلی نوكيا n9 کیفیت خوبی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که کیفیت دوربین گوشی N9 بسیار خوب است. هر چند دوربین گوشی نوکیا N9 به همان اندازه دوربین گوشی N8 نیست، اما این بدین معنی نیست که این شرکت تلاشی برای دوربین گوشی N9 انجام نداده است. ما در حال بررسی کردن سنسور 8 مگاپیکسل با حداکثر وضوح 3264×2448 پیکسل و دریچه دیافراگم F/2.2 هستیم. چنین دریچه دیافراگم، عملکرد دوربین را در شرایط نور کم، بهبود می بخشد.
نوع لنز دوربین N9 نیز همانند برادر کوچکترش از نوع لنز کارل زایس بوده؛ اما عدد مگاپیکسل آن، 4 مگاپیکسل کاهش یافته و به 8 مگاپیکسل رسیده است. همانطور که به خاطر دارید در گذشته گوشی N8 با دوربین 12 مگاپیکسلی زبان زد عام و خاص شد. یک سال بعد از آن N9 با دوربین 8 مگاپیکسلی نیز نشان داد، که با وجود کمتر شدن عدد مگاپیکسل، از گوشی N8 چیزی کم ندارد. کیفیت دوربین این گوشی نیز بسیار خوب بوده و دچار تغییراتی به نسبت بردار کوچکترش شده. لنز کارل زایس آلمانی بوده و به کیفیت بالا معروف است.
همانطور که در بخش طراحی گفته شد، کیفیت کل دوربین اصلی 8.7 مگاپیکسل بوده و با از دست دادن نسبت کمی از وضوح، به راحتی می توان نسبت به انتخاب هر کدام از دو حالت صفحه نمایش اقدام کرد. به زبان ساده تر این گوشی ثبت تصاویر با دو نسبت صفحه نمایش 4:3 و 16:9 امکان پذیر می کند، که برای نسبت 4:3 کیفیت عکس ها 8 مگاپیکسل بوده و 7.1 مگاپیکسل برای تولید عکس هایی در ابعاد 16:9 می باشد. با کمی کار با گوشی بلافاصله متوجه خواهید شد، که رابط کاربری دوربین گوشی N9 کاملا جدید و کاربردی است. در نگاه اول، در سمت راست منظره یاب، یک سویچ عکاسی/ فیلم برداری، کلید شاتر، میانبر گالری به همراه دکمه ای مجازی برای ورود به تنظیمات دوربین در سمت چپ ارئه شده.

منو تنظیمات دارای 6 افکت مختلف، تنظیمات فلش، تعادل رنگ سفید و تنظیمات جبران نوردهی به خوبیِ قابلیت لرزش گیر «ISO» می باشد. تنظیماتی مانند: نسبت و وضوح تصویر، تشخیص چهره و برچسب گذاری جغرافیایی نیز در این قسمت تنظیم می شود. فلاش Xenon دوربین اصلی گوشی N8 در موبایل نوکیاn9 به فلاش دو گانه LED تبدیل شده که نور بیشتری را به نسبت نسخه پیشین تولید می کند.
ویژگی های نهایی دوربین نوکیا ان9، فوکوس لمسی «touch-focus» می باشد، که به خوبی در زوم دیجیتال کار می کند. کیفیت دوربین عکس های نوکیا خوب بوده. در بررسی های انجام شده، بین این گوشی و نوکیا N8، به این نتیجه رسیدیم که N9 از سنسور بزرگ و رزولوشن بالای گوشی های هوشمند سیمبین زیاد عقب نیست. به طور کلی می توان بگویم که رزولوشن عکس نوکیاn9 چندان چشمگیر نیست؛ اما جزئیات و نویز را به خوبی تحت کنترل خود نگه داشته اند. محدوده دینامیکی نیز واقعا خوب می باشد و تنها کمبود آن در تاریک بودن مقدار کمی از عکس ها و تمایل بیش از حد به رنگ زرد است.
قابلیت فیلم برداری با وضوح 720 پیکسل از دیگر ویژگی های دوربین اصلی است. کیفیت فیلم های گرفته شده با گوشی نوکیاn9 زیاد خوب نیست. نوکیا مقدار زیادی از جزئیات را در این گوشی حل کرده و فوکوس خودکار پیوسته، بسیار روان انجام می گیرد؛ اما در فیلم به مقدار کمی شاهد نوسانات مختلف هستیم. همانطور که متوجه شدیم، نوکیا N9 به صورت پویا نرخ فریم ویدئو مربوطه را به مقدار دادهی آن، برای پردازش صحنه های خاص و منحصربفرد، تغییر می دهد.
دو نرخ فریم 24FPS و 29fps در این دوربین دیده می شود، که بسته به نرخ فریم شما می توانید یک ویدئوی نرم و روان و یا ویدئویی با کمی نوسان ضبط کنید. نوكيا n9 به اندازه کافی برای عکس برداری از صحنه های بیش از حد سریع مناسب نیست و با توجه به قیمتی که برای آن در نظر گرفته شده، انتظار می رفت کیفیت دوربین بهتر از این باشد. کمترین میزان ارسال بیت در هنگام ضبط صدای استریو 132Kbps و نرخ نمونه برداری 48kHz برای این گوشی بدست آمده است. رابط کاربری دوربین تصویری، تقریبا با آنچه که شما هنوز هم از دوربین دریافت می کنید، منطبق بوده. صحنه هایی از پیش تنظیم شده، در این گوشی در دسترس هستند؛ که تنها در دو تا از آن ها تنظیمات ISO وجود ندارد؛ اما گزینه های تعادل رنگ سفید و جبران نوردهی در آن موجود می باشد.
دوربین مکالمه تصویری در جایگاه منحصربفردی، (سمت راستِ گوشهی پایین) قرار گرفته، که با آپدیت سیستم عامل MeeGo، می توان از آن در برقراری مکالمه های تصویری در نرم افزار Google Talk استفاده کرد.
صفحه نمایش AMOLED
جاذبه اصلی گوشی نوكيا n9 در صفحه نمایش آن نهفته است. صفحه نمایش AMOLED بسیار خوب طراحی شده؛ اما رزولوشن 854×480 پیکسل آن، از طرفی نسبتا پایین می باشد.
صفحه نمایش گوشی N9 با مزایای بسیار زیادی (از قبیل کنتراست، رنگ و کیفیت تصویر) که دارد، رزولوشن را نیز بالا برده است. اندازه صفحه نمایش در این گوشی به نسبت نسل قبل، 0.4 اینچ افزایش یافته و به 3.9 اینچ رسیده؛ که چنین اندازه ای، حدود 58.8% از بدنه گوشی را پر کرده. در کنار بزرگتر شدن نمایشگر، رزولوشن نیز بالا رفته و مشاهده تصاویر با وضوح 854×480 پیکسل امکان پذیر می باشد. تحقیقات ما نشان داده که در این نمایشگر از یک ماتریس پنتایل «PenTile» استفاده شده (به معنی اینکه هر پیکسل به جای سه پیکسل، دارای دو زیر پیکسل است) ؛ اما تراکم پیکسل بالا 251ppi در حد استاندارد و مناسبی بوده؛ به طوری که چشم کاربر را اذیت نخواهد کرد. در محل بسته مانند خانه، تجربه نمایش فوق العاده ای را از گوشی کسب خواهید کرد. نمایشگر که بطور اساسی تا بالا با محافظ گوریلا گلس پوشیده شده، باعث می شود زمانی که از یک زاویه شدید به گوشی نگاه می کنید، آیکون های روی صفحه اصلی را همانند سطح رنگ آمیزی شده ای ببینید.
فیلتر پولاریزه ضد انعکاس نور «Anti-glare polariser» به خوبی از عهده تابش های خیره کننده بر خواهد آمد و کمترین نور را بازتاب می کند.
صفحه نمایش لمسی نوکیا n9 بسیار حساس بوده و لبه های شیشه ای منحنی شکل، به سبب پوشش محدب آن در برابر خط و خراش مقاوم است. این امر برای کار با سیستم عامل MeeGo ضروری بوده و هنگام swipe، معمولا کشیدن انگشت از لبه های نمایشگر شروع می شود. یکی از نکات غرور آفرینی که باعث شده تا گوشی اِن 9 از میان محصولات نوکیا سربلند بیرون بیاید، همین نمایشگر AMOLED است. زمانی که دستگاه قفل باشد، باز هم می توان به ساعت دسترسی داشت. با اندازه گیری حداکثر روشنایی صفحه نمایش N9 به این نتیجه رسیدیم، که این گوشی نوکیا از کنتراست تئوری بسیار عالی برخوردار است.
مرورگر وب و قابلیتهای آن
مرورگر وب بخش مهمی از هر پلت فرم گوشی هوشمند مدرن است. مرورگر گوشی موبایل نوکیا N9 مناسب بوده، مگر در مواردی که نیاز به فلش باشد. این مرورگر وب بجز برنامه فلش با بقیه به خوبی کار می کند. زمانی که مرورگر وب راه اندازی می شود، به صورت اتوماتیک یک لیست به سایت های برتر شما داده می شود. این لیست، وب سایتهایی را که همیشه از آن ها بازدید می کنید، تنها با چند کلیک نمایش می دهد. در صورتیکه این امکان برایتان کافی نباشد، به بخش نوار آدرس رفته و شروع به تایپ کنید. در هنگام جستجو رشته ای از کلمات پیشنهادی را مشاهده می کنید، که با کلیک بر روی آن، به راحتی می توانید به صفحه وب مورد نظر وارد شوید. در کنار نوار آدرس یک دکمه بارگذاری/مجدد توقف و کلید گزینه های بیشتر را در اختیار دارید. با کلیک بر روی دکمه گزینه های بیشتر، امکاناتی از قبیل باز کردن یک پنجره جدید، اشتراک گذاری صفحه باز شده (بیشتر با پیام متنی sms، ایمیل و یا هر یک از شبکههای اجتماعی که در آن ثبت نام کرده باشید) و اضافه کردن به برنامه، برایتان فراهم می شود.
موبایل نوکیا N9 یک رویکرد فوق العاده ای را برای رسیدگی پنجره های متعدد به کار می گیرد. هر یک از پنجره ها دارای یک کارت خاصی در صفحه نمایش چند پنجره ای هستند و اساسا به عنوان یک برنامه مستقل رفتار می کنند. درصورتیکه یک صفحه را جهت اضافه کردن به برنامهها انتخاب کنید، هنگامی که یک آیکون به صورت اتوماتیک توسط گوشی ایجاد می شود، بایستی نامی برای آن برگزینید. پس از آن در کشو برنامه های خود یک میانبر برای رفتن به سایت، دریافت خواهید کرد. با کلیک بر روی یک تصویر گزینه های زیادی از قبیل: باز کردن یک پنجره جدید، اشتراک گذاری لینک، کپی لینک، ذخیره سازی عکس در گالری، باز کردن عکس در یک پنجره جدید و به اشتراک گذاری عکس را دریافت خواهید کرد. در واقع مرورگر گوشی نوکیا N9 با توجه به مشکلاتی از قبیل جستجو در صفحه، فروکشی متن (text reflow) و عدم پشتیبانی از محتویات فلاش و نرم افزار های محدود یکی از بهترین مرورگرهای طراحی شده در آن زمان بود.
قابلیت های اتصال
گوشی N9 به عنوان گل سرسبد MeeGo، مجموعه ای عظیم از قابلیتهای ارتباطی را برای رفع نیازهای شما ارائه می کند. در این گوشی همه نوع گزینه های اتصال به شبکه، از قبیل: GPRS، EDGE و شبکه اینترنت 3G به همراه HSPA در اختیارتان قرار می گیرد. به عنوان چاشنی شبکه های چهار باند GSM/EDGE و 3G، که تمام پنج باند موجود در سراسر جهان (850/900/1700/1900/2100MHz) را پشتیبانی می کند، عطر و طعم خاصی را برای گوشی به همراه می آورند. پورت استاندارد microUSB نسخه 2.0 علاوه بر انتقال داده، جهت شارژ کردن باتری تلفن مورد استفاده قرار می گیرد. توانایی اتصال بلوتوث به همراه A2DP و EDR، باند دو گانه آنتن Wi-Fi (که از استانداردهای AB/G/N پشتیبانی می کند) در این گوشی موبایل نوکیا وجود دارد. قابلیت ارتباطی Wi-Fi hotspot راه خوبی برای به اشتراک گذاری و ارتباط داده های N9، با لپ تاپ تان و یا دستگاه های دیگر است.
خبر خوشحال کننده در مورد بخش ارتباطی گوشی N9، اضافه کردن قابلیت NFC در این گوشی می باشد؛ که نسخه قبلی فاقد آن بود. در نهایت، NFC که جهت تسریع سرعت اتصال داده ها استفاده شده، در این گوشی وجود دارد. هنگامی که شما اشتراک گذاری چیزی را از طریق NFC انجام می دهید، اتصال در واقع توسط بلوتوث صورت می گیرد، اما NFC رادیو برای شناسایی اتصال استفاده می شود. از NFC همچنین می توان در اتصال N9 به لوازم جانبی مختلف از جمله: هندستهای بلوتوثی، بلندگو و غیره استفاده کرد.
سخت افزار
پردازنده مرکزی کورتکس اَی8 «Cortex-A8» با سرعت 1 گیگاهرتز، بر پایه تراشه تیآی اُ اِم اَی پی 3630 «TI OMAP 3630» گوشی N9 قرار گرفته است. از دیگر مشخصات سخت افزاری این گوشی می توان به پردازنده ی گرافیکی پاور وی آر اِس جی ایکس530 «PowerVR SGX530» و حافظه رم 1 گیگابایت اشاره کرد که همگی به عنوان یک تیم سختکوش در جهت اجرای خواسته های کاربران تلاش می کنند.
باتری در گوشی نوكيا ان 9 همانند گوشی نوکیا قدیمی از نوع لیتیوم یونِ غیر قابل جابجا بوده؛ با این تفاوت که ظرفیت در نسل جدید به میزان 250 میلیآمپر افزایش یافته. به گفته شرکت سازنده از این باتری 1450 میلی آمپری می توان انتظار 11 ساعت مکالمه تحت شبکه 2G و 7 ساعت مکالمه تحت اینترنت 3G را داشت. هرچند که این باتری تا یک روز دوام می آورد؛ اما با خاموش کردن قابلیت های اتصال و برخی از تنظیمات بهینه سازی باتری، تا حداکثر 2 روز می توانید از گوشی استفاده کنید.
دو نسخه 64 و 16 گیگابایتی از این گوشی عرضه شده، که کاربران با توجه به نوع کارکرد خود می توانند هر کدام از آن ها را انتخاب کنند. شرکت نوکیا در این گوشی استفاده از اسلات کارت حافظه را لازم ندانسته است.کیفیت تماس در موبایل نوکیا N9 خوب بوده و هنگام صحبت کردن صدا به خوبی با حجم و وضوح بالاتر از حد متوسط تولید می شود.
سخن آخر
با وجود لیستی از ویژگی های گمشده می توان گفت، نوكيا ان 9 برای مدت زمان طولانی به عنوان یکی از بهترین گوشی نوکیا در حال حاضر شناخته شد. مرورگر وب در ویژگی ها و کنترل کردن محدود شده، اما خوشبختانه در هنگام بار گذاری صفحات، از طراحی خوبی برخوردار می باشد. صفحه نمایش AMOLED 3.9 اینچی، با رزولوشن 480× 854پیکسل از قابلیت های ارزشمندی همچون محافظ شیشه ای گوریلا و فیلتر پولاریزه ضد بازتاب نور بهره می برد. نوکیا یک پردازنده Cortex-A8 با سرعت 1GHz، رم 1 گیگابایت و پردازنده ای گرافیکیPowerVR SGX530 را برای این گوشی در نظر گرفته که به طور کلی برای این گوشی مناسب است. این جنجگو با سلاح MeeGo، در سرعت و سیستم پیام رسانی برنده است. نوکیا در سیستم عامل میگو با تجربه خاص و دلنشینی که برای طرفدارانش ایجاد کرد، نشان داد که با چنین افسانه تکرار نشدنی می توانست در زمره سازندگان متفاوت و خاص قرار بگیرد. شاید اگر نوکیا زودتر از این سیستم عامل استفاده می کرد، تا کنون این سیستم عامل پیشرفت و ترقی زیادی پیدا می کرد و در کنار سیستم عامل های ios و اندروید و ... جزء بهترین ها بود. اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که از سیستم عامل سیمبین خسته شده اید و تفاوت آیفون و آندروید را نمی دانید، یا قصد خرید یک گوشی مناسب و کاملا متفاوت با طراحی زیبا را دارید، نوكيا ان 9 می تواند انتخاب خوبی برایتان باشد. طراحی ضد خش، دوربین مناسب 8 مگاپیکسل و صفحه نمایش آمولِد نکات تاپ گوشی نامبرده می باشد. به طور کل باید بگویم که این گوشی موبایل یکی از بهترین گوشی های تلفن همراه نوکیا در سراسر سال 2011 بوده؛ که از لیست کدک های طولانی، پشتیبانی می کند.

› صفحه نمایش AMOLED
› دوربین اصلی مناسب
› طراحی فیزیکی منحصربفرد
› رابط کاربری ساده

› سیستم عامل احیا نشده
› پشتیبانی از نرم افزارهای بسیار محدود به نسبت گوشی های دیگر
› نداشتن اسلات کارت حافظه